Pod Aurel Vlaicu

Modernizarea și reabilitarea podului peste pârâul Moșna din Mediaș

Pod Aurel Vlaicu

Descriere proiect

Beneficiar:   MUNICIPIUL MEDIAȘ
Executant:  
AUTORUN SRL
Asfaltare:   DRUMSERV SA
Perioada:  
2021 – 2022

Proiect: Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric.

Podul de pe DN14, este situat pe Strada Aurel Vlaicu peste pârâul Moșna.

Reabilitarea podului a inclus o serie de lucrări esențiale pentru a aduce structura la standardele actuale de exploatare și siguranță.

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de drumuri, poduri și căi ferate.

Provocări

Proiectul de reabilitare al podului a inclus o serie de lucrări esențiale pentru a aduce structura la standardele actuale de exploatare și siguranță. Principalele etape ale proiectului au inclus:

  • Desfacerea și refacerea straturilor drumului, hidroizolației și betonului de pantă.
  • Înlocuirea și modernizarea dispozitivelor de acoperire ale rosturilor și gurilor de scurgere.
  • Turnarea unui nou strat de beton de pantă și realizarea trotuarelor și grinzilor de parapet.
  • Aplicarea unei hidroizolații performante și protejarea acesteia cu beton asfaltic.
  • Montarea parapetelor noi de siguranță, atât pietonale, cât și pe partea carosabilă.
  • Refacerea și consolidarea elementelor principale ale suprastructurii, inclusiv aplicarea unor mortare speciale și consolidarea grinzilor cu lamele din fibre de carbon.
  • Protejarea elementelor structurale împotriva factorilor externi și realizarea unor dispozitive anti-seismice.
  • Lucrări ample la infrastructura podului, cu aplicarea de mortare speciale și protecția culeelor.
  • Refacerea racordărilor în elemente geometrice și lucrări la rampele podului.
  • S-a construit, de asemenea, o placă de suprabetonare, care asigură o parte carosabilă de 11 m și două trotuare de câte 1 m fiecare;

Executarea lucrărilor sub trafic a reprezentat o provocare majoră, necesitând planificare atentă și adaptare continuă pentru a asigura atât siguranța muncitorilor, cât și fluxul constant al vehiculelor.

DJ141-Km-11+824

Reabilitare și modernizare DJ141

DJ141-Km-11+824
DJ141-Km-11+824

Descriere proiect

Beneficiar:   CONSILIUL JUDEȚEAN SIBIU
Antreprenor:   DRUMSERV SA
Executant:   AUTORUN SRL
Perioada:   2019

În septembrie 2019, compania AUTORUN SRL semnează un nou contract de execuție lucrări cu DRUMSERV SA pentru proiectul „Reabilitare și modernizare DJ141 Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș”, proiect ce s-a desfășurat pe o perioadă de 24 luni. În cadrul acestui proiect au intrat spre execuție: Pod DJ 141 km 9+476 și Pod DJ 141 km 9+978.

În următoarea etapă a fost executat Podul Dj 141 km 12+608 și reabilitare Pod DJ 141 km 11+824.
Tot în cadrul acestui contract au intrat în execuție și trotuarele comunei Moșna.

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de drumuri, poduri și căi ferate

Provocări

S-a început cu demolarea podurilor vechi, respectiv DJ141 km 9+476, 9+978 și 12+608, și reabilitarea podului DJ141 km 11+824, cu devierea și restricționarea traficului rutier fără a crea disconfort. Ulterior, s-a lucrat la fundațiile podurilor, culeele, suprastructura acestora unde s-au folosit 120 to armătură, 4000 mc beton, 4000 mc de săpătură, cofraje 2400 mp, pereuri din beton 1600 mp și amenajările albiilor.

Lucrările de modernizare au constat în:

  • consolidarea zidurilor de sprijin
  • construirea a patru poduri noi și reabilitarea unui pod existent
  • executarea de podețe noi și reabilitarea celor existente
  • amenajarea de șanțuri, rigole betonate

Experiența noastră vastă în domeniul betoanelor, alături de angajamentul față de calitate și eficiență, ne-a permis să ne îndeplinim angajamentul față de acest proiect important, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii locale. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a ne folosi resursele și expertiza pentru a aduce un aport valoros în cadrul acestei inițiative semnificative.

panouri fonice str. St. O. Iosif

Protecție imobile cu panouri fonice strada St. O. Iosif, Mediaș

Descriere proiect

Beneficiar:   MUNICIPIUL MEDIAȘ
Antreprenor:   FORSTER SRL
Executant:   AUTORUN SRL
Perioada:   2017

Proiectul a presupus soluționarea problemelor riveranilor legate de poluarea fonică şi confortul vizual prin montarea de panouri fonice, concomitent cu reabilitarea zidului de sprijin existent, şi a trotuarului din spatele zidului de sprijin.

Cantități ale proiectului:

  • confecții metalice – 3.500 Kg
  • panouri fonoabsorbante – 190 mp
  • cofraje pentru betoane – 200 mp
  • armături – 3.000 Kg
  • betoane – 50 mc

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de drumuri, poduri și căi ferate

Provocări

Cea mai mare provocare a proiectului a fost realizarea lucrărilor sub trafic, fără deviere. Specialiștii noștri au găsit soluții astfel încât acest aspect să fie respectat, iar lucrările să fie finalizate în termenul stabilit și la un nivel superior de calitate.

panouri fonice str. St. O. Iosif
panouri fonice str. St. O. Iosif
Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală

Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală din Mediaş Tronson 2+3

Reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală

Descriere proiect

Beneficiar:   MUNICIPIUL MEDIAȘ
Antreprenor:  EURAS SRL
Executant:   AUTORUN SRL
Perioada:   2015

Cetatea Mediașului a fost construită ca fortificaţie medievală din piatră și cărămidă în anul 1490, la ordinul Regelui Matei Corvin, prin participarea tuturor locuitorilor la lucrări, indiferent de statutul sau poziția socială. Constituită din ziduri de apărare având  o lungime de aproximativ 2400m, o grosime de 0,8m și o înălţime de maxim 8m, trei porţi principale, patru porţi secundare şi şaptesprezece turnuri şi bastioane. A rezistat în fața a numeroase asedii, fiind cucerită și devastată de mai multe ori apoi refacută. Odată cu dezvoltarea oraşului se transformă treptat, iar începând cu secolul al XVIII-lea zidurile cetății nu au mai fost întreținute iar la începutul secolului XX au fost demolate o parte importantă pentru a fluidiza traficul, fiind percepută în prezent doar fragmentat pe o lungime de aproximativ 1845m având acum doar două porţi din porţile principale, una secundară și şase dintre turnurile şi bastioanele ce au constituit cândva mândra cetate a Mediașului.

Compania noastră a participat la refacerea, consolidarea, restaurarea și prezervarea acestor fortificații medievale, prin lucrări specifice, dintre care:

Acţiuni particulare (locale): sistematizarea verticală, consolidarea terasamentelor şi amenajarea zonelor adiacente monumentului pentru eliminarea umidităţii ce afectează zonele inferioare ale fortificaţiei. Refacerea zidăriilor de cărămidă, a zidăriilor mixte de piatră şi cărămidă prin acţiuni de consolidare, reţeserea zidăriei şi a paramentelor cu materiale şi tehnici tradiţionale – specifice perioadei de edificare a monumentului.

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de construcții civile și industriale

Provocări

Compania noastră a răspuns prompt la provocările cauzate de prezenţa apei cu presiune hidrostatică crescută, caz în care drenajul este inutil – s-au propus soluţii de realizare a unor bariere anticapilare orizontale, deasupra nivelului solului, realizate prin injectarea unor soluţii hidrofobe (polimeri și laxonici, metil-siliconat de potasiu) în foraje practicate în zidărie; orificiile de injectare ce s-au realizat, având diametrul de 16-30 mm la baza peretelui, la un nivel aflat deasupra sursei, după o linie paralelă cu solul, iar distanţa dintre foraje s-a stabilit în funcţie de porozitatea zidăriei.

Pavajele existente de piatră naturală s-au recondiţionat şi s-au menţinut. Pavajele noi sunt de acelaşi soi de piatră – andezit – destinaţia zonelor pavate se va diferenţia prin modul de prelucrare a pietrei; pentru alei, trotuare – zonele pietonale s-au folosit lespezi de piatră din andezit, grosime 5cm, iar pentru carosabil pavat s-au folosit calupuri de piatră din andezit (15x15x15cm). Pentru marcarea traseului zidului s-au folosit lespezi de piatră despicate neregulat.

Sisteme rutiere propuse și realizate pentru sistemul pietonal – alei pietonale – lespezi de piatră din bazalt grosime 5cm, lățime/lungime variabilă, gri. Pentru aleile cu circulaţie pietonală, accidental auto – 5 cm lespezi de piatră, 3 cm pat de nisip, 15 cm balast stabilizat.

Sistemul pietonal – auto – calupuri de piatră din bazalt 15x15x15cm, gri.

Pentru aleile cu circulaţie pietonală – auto, spaţii de parcare, 15 cm calupuri de piatră (calitate, culori şi finisaje superioare pentru spaţiile definite “carosabil special”), 3 cm pat de nisip, 30 cm balast stabilizat, 15 cm balast.

Dar cea mai mare dintre provocări și de a cărei soluționare suntem mândri, este realizarea acestei frumoase lucrări în doar 9 luni față de termenul inițial de 24 de luni.

consolidare strada Greweln

Consolidare strada Greweln – Ramificaţie, în Mediaş

Descriere proiect

Beneficiar:   MUNICIPIUL MEDIAȘ
Antreprenor:   POSADA MED SRL
Executant:   AUTORUN SRL
Perioada:   2016

Proiectul „Consolidare str. Greweln – Ramificație în mun. Mediaș” a presupus execuția unui zid de sprijin din beton armat pe o lungime de 45 de metri liniari. Strada a devenit impracticabilă în urma unei alunecări de teren.

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de drumuri, poduri și căi ferate

Provocări

Cea mai mare provocare a acestui proiect a fost realizarea lucrărilor proiectate în condițiile unei străzi foarte înguste și cu un singur acces.

Pentru a rezolva această provocare, specialiștii noștri au ales o soluție optimă de realizare a zidului de sprijin pe segmente cu lungimea maximă de 15 metri liniari în tronsoane de 5 metri liniari, începând din aval spre amonte. Astfel, s-a stabilizat taluzul afectat de alunecări și, în același timp, s-a asigurat accesul la tronsoanele următoare cu utilaje și mijloace de transport.

La acest proiect, a fost utilizată cu succes și noua noastră achiziție, și anume automalaxorul de beton marca DAF, cu bandă transportoare de 14,5 metri lungime.

Noua achiziție s-a dovedit extrem de eficientă în cazul unor astfel de proiecte, unde cantitățile de beton turnate sunt relativ mici, dar accesul aproape imposibil.

consolidare strada Greweln
consolidare strada Greweln
Aleea Greweln

Reabilitare Aleea Greweln, Mediaș

Aleea Greweln

Descriere proiect

Beneficiar:   MUNICIPIUL MEDIAȘ
Antreprenor:   POSADA MED SRL
Executant:   AUTORUN SRL
Perioada:   2013 – 2014

Proiectul a presupus reabilitarea drumului de acces la Aleea Greweln, distrus în urma unei alunecări de teren, reabilitarea aleii, reabilitarea sistemului de iluminat, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin reabilitarea rigolelor betonate, consolidarea terasamentelor cu ziduri de sprijin din blocheți Elis, crearea unor insule de recreere și dotarea cu mobilier urban.

Cantități ale proiectului:

  • blocheţi Elis 18.000 buc
  • terasamente 5000 mc
  • umpluturi 3000 mc
  • beton 300 mc
  • borduri 2500 ml
  • pavaje 3500 mp
  • balast 1000 mc
  • balast stabilizat 250 mc
  • mixtură asfaltică BA16 250 tone
  • cablu de iluminat subteran 1500 ml
  • stâlpi de iluminat 48 buc
  • dotări stradale (bănci şi coşuri de gunoi)

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de drumuri, poduri și căi ferate

Provocări

Cea mai mare provocare a acestui proiect a fost realizarea zidurilor de sprijin din blocheţi armați cu geogrilă biaxială şi umpluturi compactate în straturi de maxim 20 cm. Fiind primul proiect în care am utilizat blocheţii Elis, pentru realizarea unor ziduri de sprijin cu înălțimi cuprinse între 2 m și 9 m, am cerut sprijinul și consultanța partenerilor noștri de la Elis Pavaje SRL. Împreună am reușit să livrăm la o calitate superioară acest proiect dificil.

O altă provocare a fost realizarea lucrărilor având la dispoziție doar un acces dinspre fostul service ACR. În aceste condiții toate materialele au fost transportate cu eforturi sporite doar din partea de jos a aleii.

În ciuda dificultăților, colegii noștri au finalizat toate lucrările proiectate în termenul agreat și la nivelul de calitate cerut prin proiect.

Reabilitare Strada Liviu Rebreanu

Reabilitare Strada Liviu Rebreanu, Mediaș

Reabilitare Strada Liviu Rebreanu
Reabilitare Strada Liviu Rebreanu

Descriere proiect

Beneficiar:   MUNICIPIUL MEDIAS
Antreprenor:   POSADA MED SRL
Executant:   AUTORUN SRL
Perioada:   2013

Proiectul a presupus reabilitarea sistemului rutier al străzii Liviu Rebreanu pe o suprafață de 1300 mp, a trotuarelor pe o suprafață de 803 mp și înlocuirea rețelelor de apă potabilă, a rețelei de canalizare menajeră și a rețelei de canalizare pluvială.

Mai multe despre serviciile noastre găsiți în pagina Lucrări de drumuri, poduri și căi ferate

Provocări

Cea mai mare provocare pentru echipa AUTORUN COMPANY, a fost managementul unui astfel de proiect integrat cu rețele edilitare, infrastructură și suprastructură rutieră. Fiind primul nostru proiect de o asemenea anvergură, provocarea a fost cu atât mai mare. Din dorința de a-şi dovedi valoarea şi competența, AUTORUN COMPANY a reușit să livreze rezultate peste medie, finalizând lucrările cu un avans de 8 luni de zile față de termenul contractual stabilit.